VTA-controle De Jong Zuurmond met Greenpoint

De Jong Zuurmond beheert en onderhoudt grote arealen voor onder andere Rijkswaterstaat. Zij heeft Greenpoint gebruikt voor de VTA-controle van bomen en beplantingen langs de rijkswegen in Oost-Nederland. De inspecteur van De Jong Zuurmond staat nu in de startblokken om met Greenpoint een VTA-controle uit te voeren langs de Brabantse en Midden-Limburgse kanalen.

Omdat het beheersysteem niet meer voldeed aan de huidige eisen is De Jong Zuurmond op zoek gegaan naar een nieuw systeem. Via één van haar zakenrelaties is contact gezocht met Greenpoint Advies en vervolgens is alles in een stroomversnelling gegaan. Sinds afgelopen januari is Greenpoint in gebruik en naar volle tevredenheid van inspecteur Dick Kuiper: ‘’Het is heel handig om met een webbased systeem te werken. Er hoeft niks geïnstalleerd te worden. Dat meerdere mensen op afstand realtime kunnen meekijken en de processen kunnen volgen, is helemaal fijn.’’

Momenteel wordt Greenpoint gebruikt voor de verwerking, uitvoering en de opslag van de VTA-gegevens. Een volgende fase is het rapporteren naar Rijkswaterstaat. Bij de VTA-rapportage wordt een overzicht gemaakt van alle gecontroleerde bomen met de bijbehorende bevindingen. Hierbij staat aangegeven welke maatregelen genomen moeten worden en wat de risicoklassen zijn. De digitale bestanden worden vervolgens uitgewisseld met de opdrachtgever conform haar Boomveiligheidsprotocol.