Griekspoor

Aannemersbedrijf Griekspoor maakt sinds 2 jaar gebruik van Greenpoint voor wegmarkeringen en bebordingen. In het begin hebben zij inspecties gedaan en naar aanleiding hiervan een uitvoeringsplan geschreven voor gemeente Haarlemmermeer. Nu staat alles in Greenpoint en zit de gemeente vooral op de plek van regisseur, waarbij Griekspoor ervoor moet zorgen dat alles in orde komt. Wij spraken Jacco Griekspoor over de samenwerking met Greenpoint.

“Wij hebben in eerste instantie gekozen voor Greenpoint vanwege de mate van detail van wegmarkering. Dat bestond op dat moment gewoon niet en Greenpoint was daar de eerste in. Daarbij, hoe fantastisch is het als je onze database bekijkt. Daar staan 54.000 objecten in! Van ieder streepje van 30 centimeter weten wij dat het er ligt, waar het ligt, wat voor materiaal er ligt en welke conditie het heeft. Nou, dat vind ik nog steeds heel bijzonder en geweldig.”

Jacco is blij met het gebruik van Greenpoint tijdens de uitvoering. “De jongens buiten hoeven niets op te schrijven, want al het werk wordt digitaal geregistreerd. Ik kan het tot in de details volgen.” Maar bij het gebruik buiten signaleert Jacco wel een aantal verbeterpunten. Zo kan het afmelden van werk nog wel met minder handelingen. En mag voor de uitvoerders nog meer van de bediening worden weggelaten, zodat alleen overblijft wat zij nodig hebben. Jacco: “Als de mensen van buiten bij een andere opdracht straks tegen mij komen zeggen ‘we willen het liever met Greenpoint bijhouden’, dan is het goed.”

Over het contact met Greenpoint is Jacco zeer te spreken: “Gabry heeft dit altijd goed opgepakt. En niet alleen Gabry, maar ook Pascal en Maartje. Echt perfect. Je wordt altijd direct geholpen als je iets hebt. Een voorbeeld: vorig jaar hadden we een probleem om enkele haaientanden te selecteren die in de uitvoeringsplanning waren gezet. Wat heeft Gabry toen gedaan? Hij heeft alles wat wij in de uitvoeringsplanning wilden hebben in een aparte database gezet, zodat alles wat geen aandacht behoefde eruit is gehaald. De uitvoerende ploeg zag vervolgens alleen die drie haaientanden die ze moesten herstellen. Hup, hersteld en klaar. Dat is dan weer onwijs goed en fijn.

Wij zijn met Greenpoint begonnen vanwege de mogelijkheden die het destijds kon bieden op het gebied van de wegmarkeringen. Als Greenpoint ervoor kan zorgen om in een snel tempo door te blijven ontwikkelen en daardoor voorop te blijven lopen, kunnen zij een stuk gereedschap aanbieden dat wij niet zouden willen missen.”