BGT – Greenpoint-BOR in Overbetuwe

Voor de gemeente Overbetuwe zijn meerdere assets, zoals bomen, wegen, wegmarkeringen, kunstwerken en plantsoenen, vanuit diverse systemen in Greenpoint samengevoegd. In combinatie met de integrale toepasbaarheid van Greenpoint zorgt de nieuwe BGT-BOR koppeling voor een grote efficiƫntieverbetering in het beheer van de openbare ruimte.

Door het actieve gebruik van Greenpoint was de wens vanuit de gemeente voor de koppeling groot. Weg- en boominspecties en een beleidsschouw die rechtstreeks in Greenpoint waren uitgevoerd, hadden mutatieachterstanden aangetoond. De koppeling neemt nu een groot deel van deze achterstanden weg. Daarnaast verzorgt de koppeling een uniforme aanlevering en verwerking van exploratie- en mutatieverzoeken.

De koppeling met de BGT is gemaakt met StUF-Geo IMGeo. Dankzij het standaard berichtenverkeer worden de BOR-beheerders van Overbetuwe nu continu van actueel kaartmateriaal voorzien. Nu de koppeling met GISkit is gerealiseerd, wordt dus opnieuw bewezen dat de standaard StUF-Geo IMGeo uitwisseling van Greenpoint in de praktijk doet wat het moet doen met iedere gecertificeerde BGT-leverancier.

Enkelvoudig inwinnen, meervoudig gebruiken. Dat is het idee. Op de aankomende Vakbeurs Openbare Ruimte (26 en 27 september) in Utrecht zal Greenpoint (stand nummer 4.4.49) aan de hand van demonstraties laten zien hoe de BGT-BOR koppeling voor zowel groen, grijs als blauw in de praktijk werkt.