Gemeente Scherpenzeel

“In 2006 ben ik in contact gekomen met Greenpoint Advies”, vertelt Jan Boertjes, technisch projectmedewerker groen bij gemeente Scherpenzeel. “Ik was op zoek naar een bedrijf dat een goed opgezet bestek voor het boomonderhoud kon maken in onze gemeente. Het bestek heeft zich destijds in de praktijk bewezen door de duidelijke taak- en doe-stellingen en regelgeving. De stelposten in het bestek gaven voor ons de juiste flexibiliteit op dat moment.

De huidige beeldbestekken voor plantsoen en begraafplaatsen zijn eveneens door Greenpoint Advies gemaakt. De toezichthouding op de bestekken wordt geregeld door middel van de door Greenpoint opgezette schouwsystematiek, gerelateerd aan CROW en de RAW-beeldbestekken. Er wordt elke termijn snel, degelijk en direct in het veld met de Data Service van Greenpoint Advies geschouwd. Eenvoudig rapportage draaien en meenemen in de termijnstaat. Door deze systematiek via internet worden de gestelde doelen van onze gemeente met minimale inzet en kosten gehaald, terwijl ook de aannemer de gegevens via dezelfde internetapplicatie kan bekijken voor zijn beheer. Er bestaat geen discussie over gegevens of besteksuitvoering. Door goed toezichthouden op de beeldbestekken zorgen we er voor dat de aannemers een realistische prijs moeten neerleggen voor het bestek, zodat ze voldoende geld beschikbaar hebben om de gevraagde kwaliteit te kunnen leveren.

Zo is het fijn werken voor beide partijen. Als alle gemeentes zo zouden werken, voorspel ik dat de bedrijven die kwaliteit willen leveren voor een goede prijs de bovenkant van de markt gaan invullen en dat de prijsvechters moeten afhaken. Zo kan een gezonde markt ontstaan voor het beheer. We zijn net gestart met de beeldbestekken en nu al worden de resultaten zichtbaar. Greenpoint Advies ondersteunt ons bij directievoering en toezicht en de Data Service voorziet ons van goede en kwalitatief juiste gegevens, terwijl de beheer-kosten sterk worden gedrukt. Zo kan ik meer werk verzetten en toch totaaloverzicht houden, terwijl de werksfeer optimaal is.”